Фото УНИАН

Кабінет міністрів України може створити холдингову компанію для управління державними підприємствами, або передати цю функцію спеціально створеному державному органу.

Відповідна інформація міститься в стратегії підвищення ефективності діяльності суб'єктів господарювання державного сектору економіки, затвердженій розпорядженням уряду від 27 травня.

Згідно зі стратегією, централізований підхід до управління держпідприємствами є рекомендацією Організації економічного співробітництва і розвитку.

Відео дня

Остаточне рішення про форму централізованого управління буде прийнято після аналізу Міністерства економічного розвитку і торгівлі, який має бути завершений до кінця вересня 2015 року.

Читайте такожУсі держпідприємства протягом трьох років стануть акціонерними товариствами

Як повідомляв УНІАН, Мінекономрозвитку розраховує до кінця року призначити за допомогою номінаційного комітету нове керівництво 15-20 найбільших державних компаній.

Також міністерство має намір найближчим часом представити законодавчі ініціативи, спрямовані на прискорення процесу корпоратизації держкомпаній, спрощення бюрократичної процедури зміни їх керівництва, а також забезпечення повного розкриття фінансової й виробничої інформації.