Ілюстрація REUTERS

Якщо ви вважаєте доцільним встановлювати на Android-пристрій антивірус, то поспішаємо попередити, що більшість з них є абсолютно марними.

Читайте такожMicrosoft робить доступним сервіс Xbox Live для ігор на Android та iOS

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на нове дослідження незалежної австрійської організації AV-Comparatives, яка протестувала 250 антивірусних додатків для платформи Android.

Відео дня

"Тести показали, що лише 80 антивірусів відповідають базовим стандартам AV-Comparatives, тобто змогли виявити понад 30% шкідливих додатків (ідентифікованих не раніше 2018 року) і не мали помилкових спрацьовувань. За словами дослідників, серед невдах були й такі антивіруси, які позначали самі себе як потенційно небезпечні програми", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що причина досить проста – більшість з них насправді не сканують код додатків, замість цього використовують чорні або білі списки. Практично всі вони створені непрофесіоналами, які явно неосвічені в питаннях безпеки. Найчастіше такі псевдоантивіруси, наприклад, можуть пропускати всі шкідливі програми, що використовують у своїх файлах назви популярних програм.

"Серед антивірусів, які успішно пройшли перевірку, є продукти відомих компаній, таких як AVG, Avast, Kaspersky Lab, McAfee, ESET, Symantec і деяких інших. Примітно, що 32 додатки, які брали участь у тестуванні в січні, вже зникли з Google Play", - підкреслює видання.

Це вкотре доводить, що варто дотримуватися перевірених антивірусних продуктів від компаній, що мають досвід у цій справі. Це також говорить і про те, що Google не може забезпечити базовий рівень якості додатків, що публікуються в магазині Google Play, навіть у такої категорії, як антивіруси.