Ілюстрація REUTERS

Китайська компанія Huawei представила свій флагманський смартфон Honor 20. Це відбувається на тлі скандалу: влада США фактично ввела санкції проти компанії. Крім того, Google обмежила можливості щодо оновлення Android і доступу до деяких додатків.

Читайте такожHuawei розробляє секретну операційну систему Hongmeng на заміну Android - ЗМІ

Презентація гаджета пройшла в Лондоні. Реєстрація на захід була закрита за кілька тижнів до самої презентації. Усі місця в залі були зайняті (їх було кілька сотень), пише «Російська служба Бі-бі-сі».

Відео дня

Нові телефони представляв президент Honor Джордж Чжао, який пояснював на тлі екрану з усміхненими дівчатами, що Honor - це бренд для молодих.

Молодь китайський бренд вирішив залучати ціною. Найдешевший смартфон Honor 20 Lite буде коштувати 299 євро, а найдорожчий Honor 20 Pro - 599 євро.

Чжао розпочав презентацію з зовнішнього вигляду телефону: його задня панель складається з декількох покриттів, включаючи скло, що, за словами Чжао, дозволяє незвичайним чином заломлювати світло.

Чжао також зосередився на описі кольорів задньої кришки, наприклад, серед нових моделей є комбінація чорного та фіолетового кольорів, а також перламутровий телефон.

У камери пристрою чотири об'єктиви, а також є спеціальна система для зйомки в темряві.

За останні 15 хвилин презентації Чжоу розповів про швидку зарядку і великий акумулятор телефона, підвищення продуктивності телефона і навіть про систему, яка дозволяє менше втомлюватися від прослуховування музики в навушниках.

Нагадаємо, компанія Huawei стала жертвою торгової війни між США і Китаєм. Минулого тижня Міністерство торгівлі США внесло Huawei в "чорний список" компаній. Американські чиновники пояснили, що діяльність компанії суперечить "інтересам національної безпеки США".

Тепер американським виробникам доведеться отримувати спеціальну ліцензію для того, щоб постачати Huawei та пов'язаним з нею компаніям будь-яке устаткування.

Напередодні презентації Google заявила, що через рішення міністерства торгівлі смартфони китайського виробника Huawei будуть відключені від оновлень операційної системи Android і деяких додатків.

Для нових телефонів буде обмежений доступ до магазину Google Play і деяких додатків на зразок YouTube і Google Maps.

Агентство Bloomberg повідомило, що кілька великих виробників чіпів і напівпровідників, включаючи Intel, вже повідомили співробітникам, що більше не будуть постачати обладнання Huawei. Поки компанії офіційно це не підтверджують.

У понеділок, 20 травня, Міністерство торгівлі США видало ліцензію, яка дозволила американським компаніям постачати обладнання і технології Huawei. Але ліцензія буде діяти лише 90 днів, а потім може бути переглянута.

Відомство пояснило відстрочку тим, що потрібно підтримати роботу обладнання Huawei, а самій адміністрації вирішити, що робити в довгостроковій перспективі.

Голова Huawei Жень Чженфей в інтерв'ю китайським ЗМІ заявив, що американські політики "недооцінюють силу Huawei". За його словами, компанія зможе замінити американські чіпи, хоча це буде непросто.

Після оголошення Google в прес-службі Huawei повідомили, що компанія продовжуватиме створювати "безпечну і стійку програмну екосистему" для користувачів.

Huawei - другий після Samsung виробник смартфонів у світі за кількістю проданих пристроїв.