Ілюстрація REUTERS

Компанія Huawei остаточно розвіяла сумніви на тему того, коли будуть представлені нові флагманські смартфони серії Mate. Присвячений цій події захід, як і вказували ранні витоки, пройде в Мюнхені 19 вересня. Тобто, презентація флагманських камерофонів Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro, що йдуть на зміну торішнім моделям Mate 20 і Mate 20 Pro, відбудеться через дев'ять днів після анонсу нового покоління iPhone, запланованого на 10 вересня.

Читайте такожHuawei допомагала африканським режимам шпигувати за опонентів - ЗМІ

Опублікований виробником тизерний ролик, який є запрошенням, підтверджує дату презентації, місце проведення заходу та назва серії — Mate 30, пише itc.ua. Слоганом заходу стане фраза «Rethink Possibilities» («Переосмислення можливостей»). Крім того, у тизері можна побачити кільце — це явний натяк на камери. Порівняно з попередниками Mate 20 і Mate 20 Pro нові моделі Mate 30 і Mate 30 Pro повинні знімати фото і відео значно краще. Власне, враховуючи досягнення Huawei в мобільній фотографії (лідерство останніх моделей в популярному рейтингу DxOMark) нові Mate 30 і Mate 30 Pro є головними претендентами на трон в DxOMark. Це кільце також може бути прямим відсиланням до форми блоку основної камери. Попередні неофіційні рендери вказували на інше оформлення блоку основної камери: не квадратне, як у серії Mate 20, а кругле, як у Nokia Lumia 1020. Тоді йшлося, що Huawei вирішила змінити квадрат на коло, щоб уникнути асоціацій з камерами нових iPhone, які теж будуть виконані у формі квадрата.

Відео дня

І хоча до офіційної прем'єри залишається трохи більше двох тижнів достовірних даних про дизайн і характеристики майбутніх камерофонів Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro поки немає. Якщо ж орієнтуватися на останні витоки, Huawei Mate 30 і Huawei Mate 30 Pro повинні стати першими смартфонами, побудованими на базі однокристальної системи Kirin 990. Остання в числі іншого дозволить пристрою записувати відеоролики з роздільною здатністю 4К з частотою 60 к/с. Також повідомляє, що молодша модель отримала акумулятор ємністю 4200 мА•год, а старша — елемент ємністю 4500 мА•год. Нарешті, Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro можуть стати першими в світі смартфонами з так званим «екраном-водоспадом» або waterfall screen (з сильно загнутими з боків сторонами). Відразу після Mate 30 і Mate 30 Pro повинен вийти Vivo Nex 3 з таким же дисплеєм.

Мабуть, більше за дизайн і характеристики Mate 30 і Mate 30 Pro громадськість цікавить тільки одне питання: чи вийдуть нові флагманські смартфони Huawei c сервісами та додатками Google, або ж без них. Нагадаємо, минулого тижня представник Google підтвердив, що смартфони лінійки Huawei Mate 30 не зможуть поступити у продаж з ліцензійними програмами і сервісами Google через діючі американські санкції. Потім в мережі з'явилися повідомлення, що світова прем'єра Mate 30 і Mate 30 Pro буде відкладена з цієї ж причини.

Зараз експерти сходяться на думці, що навіть якщо Huawei вирішить використовувати свою власну HarmonyOS замість Android, це все одно не вирішить проблему відсутності додатків і сервісів Google Apps. Як вже неодноразово зазначалося, без Play Store і фірмових додатків Google привабливість Mate 30 і Mate 30 Pro сильно знижується. Але так, компанія може спробувати компенсувати падіння продажів на світовому ринку подальшим збільшенням своєї частки на ринку Китаю. Загалом, запуск Mate 30 і Mate 30 Pro для Huawei виявиться дійсно переломним моментом в історії.