Ілюстрація REUTERS

Операційна система iOS 13, яку представили майже півроку тому, стала одним із найбільш проблемних релізів компанії Apple за останній час. Власники iPhone скаржаться на різні помилки, тепер до них додалася ще одна проблема, пов'язана з оперативною пам'яттю смартфонів.

Читайте такожВласники старих iPhone і iPad можуть залишитися без інтернету та пошти

Багато користувачів iOS 13 відзначають, що система занадто агресивно «вбиває» процеси у фоновому режимі, пише itc.ua. Це призводить до того, що запущені програми не зберігають свій стан після переходу на інший додаток, якому може знадобитися більше пам'яті. Навіть якщо ви переключилися всього на кілька секунд. До обговорення проблеми підключилися і розробники популярних додатків.

Відео дня

Поки не зрозуміло, чи пов'язано це з iOS 13 або, можливо, з останнім оновленням iOS 13.2. Можна припустити, що проблема зачіпає тільки старі iPhone, однак були повідомлення і про те, що подібне спостерігається на iPhone 11 і iPhone 11 Pro, а також на iPad Pro. Деякі припускають, що вся заковика в новій системі камер, на роботу яких йде багато оперативної пам'яті.

Найбільша проблема полягає в тому, що, ймовірно, через поганий розподіл ОЗП в певний момент ви можете втратити дані в додатку, і процес виконання завдання не буде збережено. Наприклад, деякі користувачі повідомляють про зниклі чернетки в пошті після того, як переключилися на Spotify або камеру. Інші відзначають, що iOS перевантажує YouTube в тлі, після чого додаток не запам'ятовує останню позицію відео.

Аналогічні проблеми фіксувалися минулого року на смартфонах Pixel 3, але пізніше Google виправила це оновленням ПЗ.

Це не така серйозна проблема, як «оцеглювання» HomePod, тим не менш неприємно, коли втрачаються набрані повідомлення, закриваються вкладки в браузері і кожен додаток відкривається заново. Про багатозадачність у даному випадку можна забути. Залишається сподіватися, що Apple виправить це в найближчому оновленні iOS.