Модуль камери здатний обертатися на 180 градусів / фото gizmochina

Останнім часом фронтальні камери смартфонів, як правило, розміщуються у вирізах дисплея, що дозволяє реалізувати майже весь дизайн. Менш поширеною виявилася конструкція висувної фронтальної камери.

Читайте такожHuawei випустить нову версію складного смартфона Mate X

І зовсім уже рідко зустрічається екзотична версія поворотного механізму, коли одна і та ж камера виконує роль основної і фронтальної камери і в разі необхідності повертається щодо верхньої грані смартфона. Таку конструкцію можна зустріти в моделях ASUS Zenfone 6 і Samsung Galaxy A80 (тут вона ще доповнена слайдером). Але незабаром кількість смартфонів з таким механізмом може збільшитися, пише itc.ua.

Відео дня

Стало відомо, що компанія Huawei подала патентну заявку, в якій описується портативний пристрій з поворотною камерою як у смартфона ASUS Zenfone 6. Заявка була подана 9 січня 2019 року, а її публікація організацією World Intellectual Property Office відбулася вже 19 грудня. Модуль камери здатний обертатися на 180 градусів, щоб виконувати роль основної або фронтальної камери залежно від поточних завдань. Незважаючи на загальну схожість з рішенням ASUS, версія Huawei все ж має невелику відмінність. Вона передбачає використання трьох модулів камер, в той час як у ASUS Zenfone 6 було доступно лише дві камери.

фото gizmochina

Передбачається, що така конструкція камери дебютує в смартфон Huawei P Smart Z 2020. Попередня версія, випущена цього року, оснащувалася висувною фронтальною камерою. Тому впровадження нового механізму камери буде логічним саме в рамках цієї лінійки.