Ілюстрація REUTERS

Компанія Micron Technology оголосила про початок масових поставок перших у світі модулів пам'яті LPDDR5. Також виробник оголосив, що першим таку оперативну пам'ять отримав флагманський смартфон Xiaomi Mi 10, чий дебют очікується найближчим часом.

Читайте такожПредставлено перший смартфон самостійного бренду Xiaomi Poco

За даними виробника, модулі Micron LPDDR5 дозволять смартфону Xiaomi Mi 10 збільшити швидкість передачі даних на 50%, а енергоспоживання — знизити на 20% у порівнянні з пам'яттю LPDDR4x. На даний момент поставляються модулі ємністю 6, 8 і 12 ГБ, пише ixbt.com.

Відео дня

Голова Xiaomi Лей Цзунь і голова бренду Redmi Лу Вейбінг також підтвердили повідомлення Micron про те, що Xiaomi Mi 10 стане першим у світі смартфоном з пам'яттю LPDDR5. Вони підкреслили, що модулі Micron LPDDR5 дозволять смартфонам 5G розвивати швидкість передачі даних до 6,4 Гбіт/с.

Раніше Xiaomi пообіцяла, що Xiaomi Mi 10 стане першим у світі смартфоном на основі флагманської однокристальної системи Qualcomm Snapdragon 865.

Зазначимо, LPDDR5 також очікується у флагманів Galaxy S20 корейської компанії Samsung, яка оголосила про запуск серійного виробництва перших у галузі мікросхем пам'яті LPDDR5 щільністю 12 Гбіт влітку 2019 року.

Супершвидкість призвела до подорожчання Xiaomi Mi 10. Лей Цзюнь розповів про те, що ціна оперативної пам'яті LPDDR5 досить висока, тому спочатку компанія планувала використовувати таку швидку пам'ять тільки в старшій версії Xiaomi Mi 10 Pro. Проте після тривалого обговорення було прийнято рішення про те, що така швидкість повинна бути доступна всім користувачам Xiaomi Mi 10.

Крім того, до подорожчання смартфона призвела і флагманська камера, яка повинна забезпечити Xiaomi Mi 10 Pro, як мінімум, 50-кратний зум. Витік вказує на те, що ціна лінійки буде починатися з позначки 500 доларів.

Офіційний анонс Xiaomi Mi 10 очікується 10 лютого цього року, а в магазини новинка надійде вже 14 лютого.