Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple придбала канадський стартап Mobeewave, який розробляє технологію, що дозволяє використовувати iPhone як POS-термінал.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте такожTelegram подав регулятору ЄС антимонопольну скаргу на Apple

Відео дня

Як працює технологія

Технологія Mobeewave працює на основі NFC і дозволяє використовувати смартфон як POS-термінал без використання додаткового обладнання. Відзначається, що система працює з додатком і не вимагає апаратного забезпечення, крім чіпа NFC, який вбудований в iPhone з 2014 року.

Сума угоди

За даними Bloomberg, сума угоди становить $ 100 млн. Також видання повідомляє, що всі колишні співробітники Mobeewave перейдуть на роботу в Apple.

У коментарі виданню представник Apple зазначив, що компанія час від часу купує невеликі технологічні компанії та не обговорює плани.

Відзначається, що роком раніше конкурент Apple на ринку смартфонів - компанія Samsung - уклала партнерську угоду з Mobeewave, щоб дозволити своїм телефонами використовувати цю технологію. Крім того, венчурний підрозділ Samsung також є інвестором стартапу, який залучив понад $ 20 млн.

Mobeewave

Стартап Mobeewave був заснований у 2011 році Максимом де Нанкласом та Бенджаміном дю Хасом. Попри те, що Bloomberg пише про декілька десятків співробітників в штаті стартапу, на Crunchbase співробітниками вказані тільки засновники компанії. За час існування Mobeewave залучив $ 26,6 млн інвестицій.

Хронологія подій

Презентація iPhone 12, мала відбутися у вересні 2020 року. Очікувалося, що не всі моделі iPhone 12 з'являться на ринку одночасно.

24 липня 2020 року стало відомо про те, що iPhone 14 буде мати більш просунутий оптичний зум, ніж в інших апаратах.

Також повідомлялося, що запланований на 2021 рік iPhone 13 відрізнятиметься рекордно тонким корпусом. За словами інсайдерів, це стане можливим завдяки впровадженню OLED-матриці нового типу з інтегрованим сенсорним шаром.

31 липня 2020 року стало відомо про те, що американська компанія Apple вперше перенесла щорічну презентацію нових iPhone, яка була запланована на вересень цього року.

Того ж дня, 31 липня 2020 року, з'явилася інформація про те, що Apple стала найдорожчою компанією світу, обігнавши Saudi Aramco.