Ілюстрація REUTERS

Близько 30,4% українських IT-компаній очікують другої хвилі пандемії коронавірусу, але також очікують завершення кризи в Україні до кінця 2020 року.

Читайте такожНацбанк погіршив прогноз падіння ВВП через коронавірус

Про це свідчать результати опитування 112 IT-компаній, проведеного з 7 по 10 липня веб-порталом для пошуку роботи Robota.ua.

Відео дня

Крім цього, близько 25% IT-компаній взагалі не відчували кризи, а 15,2% вважають, що найважчі часи вже позаду. Менш як 9% опитаних компаній вважають, що криза триватиме у 2021 році.

Згідно з результатами опитування, 30,4% компаній істотно збільшили кількість нових вакансій, 24,1% - збільшили кількість незначна і 22,3% компаній повідомили, що кількість нових вакансій не змінилося у порівнянні з докарантинним періодом.

Також, за даними Robota.ua, 42,9% опитаних компаній повідомили про незмінність кількості співробітників та 41,1% повідомили про збільшення персоналу.

Крім цього, 76,8% IT-компаній повідомили, що зарплати співробітників після пом'якшення карантину не змінилися.

Як повідомляв УНІАН, на думку головного юриста української IT-компанії SPD-Ukraine Миколи Кудрявцева та директора з розвитку бізнесу (Chief Business Development Officer) IT-холдингу TECHIIA Олега Гуменюка, українські IT-компанії не відзначають значного впливу коронакризи та карантину на робочі місця.

Згідно з результатами анкетного опитування понад 12,4 тисячі українських IT-фахівців, проведеного на початку липня українським спеціалізованим веб-порталом про IT-галузі України DOU, близько 52,6% українських ІТ-фахівців готуються або думають про трудову міграцію до інших країн, й лише 8% точно не планують виїжджати.

Довідка УНІАН. Robota.ua – український веб-портал для пошуку роботи. Працює в Україні з 2000 року.