Спільній ініціативі Київстар та платформи dobro.ua від МБФ Українська Біржа Благодійності" "Дитяча надія" виповнилося три роки. За цей час абоненти мобільного оператора завдяки регулярній підтримці проєкту перерахували понад 9 мільйонів гривень та допомогли з обладнанням 39 дитячим відділенням в Україні.

В грудні 2018 року Київстар спільно з Українською біржою благодійності (нині – dobro.ua) запровадив прозорий і простий інструмент допомоги – систему благодійних SMS, що надає абонентам передплачуваного зв’язку можливість перераховувати кошти на благодійність швидко та зручно завдяки повідомленням.  Основна мета "Дитячої надії" – допомогти дітям з вадами серця та онкологічними захворюваннями шляхом придбання необхідного обладнання та медичних інструментів в лікарні. За час існування ініціативи дитячою надією стали 153 тисячі абонентів Київстар, 18,5 тисяч з яких налаштували регулярну пожертву та щомісяця допомагають дітям із хворобами серця та онкологічними захворюваннями. Середній розмір пожертви через SMS становить 15 гривень.

"Ініціатива "Дитяча надія" доводить теорію маленьких добрих справ – разом  тисячі невеликих пожертв наших абонентів становлять вже 9 мільйонів гривень, за які вдалося придбати життєво необхідне обладнання для сотень маленьких пацієнтів. Щомісяця збір  для ініціативи в середньому приносять 300-350 тисяч гривень, на які можна забезпечити допомогою щонайменше одне дитяче відділення. Ми вдячні кожному абоненту за небайдужість, адже лише спільними зусиллями можемо змінювати світ на краще", – зазначає Ганна Захараш, директорка із корпоративних комунікацій Київстар.

Відео дня

Завдяки всім залученим коштам, які перераховували абоненти Київстар за допомогою SMS-повідомлень, було закуплено та передано обладнання та матеріали для 15 лікарень в Києві, Одесі, Дніпрі та Львові. Щороку ці медичні заклади допомагають долати хвороби близько 50 тисячам маленьких пацієнтів. За запитом лікарень куплено: датчики до УЗД-апаратів, термостати в лабораторії, холтери, електрокардіографи, інфузійні насоси, монітори пацієнтів, медичні ліжка та каталки, ламінарні шафи, морозильники для зберігання крові та її компонентів, мікроскопи в лабораторію, операційний стіл та інше.

"Завдяки співпраці з Київстар ми маємо змогу говорити на широку аудиторію про важливість регулярної та системної благодійності. Більшість внесків люди роблять разово й емоційно, але наш спільний проєкт "Дитяча надія" про регулярну підписку на добрі справи. І його головна риса - ефективність. Тільки системний підхід та планування дозволяють якісно змінити українську медичну систему. Дякуємо абонентам Київстар за врятовані життя не тільки тут і зараз, але й у майбутньому", - зазначає Ірина Гуцал, директорка платформи dobro.ua, МБФ "Українська Біржа Благодійності".

Всі абоненти передплаченого зв’язку Київстар мають можливість обрати напрямок допомоги (онко чи кардіо), та один з чотирьох регіонів країни (Київ, Дніпро, Львів та Одеса), в лікарні яких будуть спрямовані їхні благодійні внески. Пожертва може бути разовою, від 1 до 3000 гривень, або регулярною – 5, 10, 15 та 20 гривень. Регулярна пожертва буде здійснюватися автоматично після кожного поповнення рахунку від 40 грн. Кошти, які абоненти жертвують через SMS, не обтяжуються податками - 100% пожертв перераховуються УББ на реалізацію проєкту. Звіти щодо використання коштів можна переглянути на порталі dobro.ua.

Переглянути подробиці та підтримати ініціативу можна за посиланням.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, якого обрали майже 26 млн абонентів мобільного зв’язку і понад 1 млн користувачів "Домашнього інтернету". Компанія  надає послуги на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі 4G. Наразі 87% населення України живе і працює у зоні дії мережі LTE Київстар. Крім того, компанія є лідером ринку фіксованого інтернету, а також провайдером конвергентних послуг (мобільний зв’язок, фіксований інтернет, ТБ).Також Київстар надає інноваційні рішення з використанням Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні фінансові послуги, та інші. Для стартап-компаній створена унікальна платформа Open API, яка дає можливість розробникам використовувати аналітичні дані оператора для  власних цифрових продуктів.

Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON, головний офіс в Нідерландах.  Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).

Довідка про Українську Біржу Благодійності (платформа dobro.ua):

dobro.ua - головна платформа добрих справ в Україні.

Перша в Україні платформа добра, фандрайзингова платформа, де ви можете швидко та ефективно залучати кошти на благодійні та соціальні проєкти будь-якого спрямування. Діяльність платформи забезпечує МБФ "Українська Біржа Благодійності" - фонд, який за 9 років роботи залучив на благодійність понад 400 000 000 грн, підтримав майже 6 500 проєктів та став лауреатом усіх національних нагород у сфері благодійності.

dobro.ua - світ, де кожен робить добро.