Ілюстрація REUTERS

Месенджер Telegram подав антимонопольну скаргу регулятору ЄС щодо магазину додатків App Store.

Про це пише Financial Times.

Читайте такожУ Telegram з'єднання з'явилася функція відеодзвінків: де її знайті

Відео дня

Що не так

У скарзі компанії на ім'я єврокомісара з питань антимонопольного регулювання Маргрет Вестагер міститься вимога до Apple «надати користувачам можливість завантаження додатків в обхід App Store».

У своїй скарзі Telegram не погодився з аргументом Apple про те, що комісія App Store підтримує його роботу.

Також у компанії заявили, що у 2016 році Apple заборонила Telegram розвивати ігрову платформу, аргументувавши це порушенням правил App Store. У Telegram стверджують, що це приклад здатності Apple стримувати інновації завдяки своїй «монопольній владі на ринку додатків.

«З тієї ж причини Apple може дозволити стягувати величезну 30% комісію з обороту всіх додатків в App Store, включаючи, але не обмежуючись продажами всередині додатків і преміальними функціями», — йдеться у скарзі месенджера.

Хронологія подій

  • 5 червня 2020 року Telegram випустив чергове велике оновлення месенджера під порядковим номером 6.2 — поки що без обіцяних і довгоочікуваних групових відеодзвінків, але з рядом нових можливостей у частині роботи з фото і відео.
  • 26 липня 2020 року в месенджері Telegram з'явилася можливість відеодзвінків. Функція доступна в прихованих налаштуваннях і тільки з пристроїв iOS. Для використання потрібно завантажити з App Store актуальну версію месенджера. Потім потрібно 10 разів натиснути на значок налаштувань в додатку, щоб відкрити Debug-меню, в якому потрібно активувати Experimental Feature (Експериментальні функції).