Ілюстрація REUTERS

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) пропонує змінити державні будівельні норми (ДБН) і ввести обов'язкове облаштування електричними зарядними пристроями - не менше 5% машиномісць в громадських гаражах і автостоянках.

Читайте такожІлон Маск анонсував появу зарядних станцій Tesla Supercharger в Україні

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідні зміни містяться в ДБН «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів».

Відео дня

«Маск анонсував появу в Україні швидкісних электрозарядок Tesla Supercharger для електромобілів вже в 2019 році. Думаю, що в наступні роки кількість електрообладнання зросте в рази. І в усьому світі, і в Україні теж. Тому зараз ми вже прописали у змінах ДБН щодо автостоянок норму обов'язкового встановлення електрозарядок. Зараз плануємо передбачити обладнання електрозарядними приладами не менше 5% машиномісць на всіх парковках з поступовим збільшенням цієї норми. Наша ідея - щоб до 2030 року всі 100% машиномісць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками", - написав він.

Парцхаладзе зазначив, що в найближчі роки кількість електрокарів зростатиме в геометричній прогресії, тому треба думати на випередження та створювати належні умови вже зараз.

«За минулий рік, наприклад, в Європі кількість електрокарів зросла більш ніж на 50%», - написав він.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові для виконання нормативні документи, що використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.