Центральний вокзал в Києві буде передано в концесію / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури України має намір передати в концесію Центральний залізничний вокзал в Києві.

Читайте також«Укрзалізниця» у 6 разів підвищила ціну за групове бронювання квитків

Як повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, відповідної домовленості було досягнуто в ході інспекції вокзалу та прилеглих територій за участі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, мера Києва Віталія Кличка, голови «Укрзалізниці» Євгена Кравцова і начальника Головного управління Національної поліції Києва Андрія Крищенка.

Відео дня

"Ми повинні розробити проект привокзальної площі та вокзалу, як єдиного комплексу, який матиме не тільки функціональне бізнес-навантаження, а й естетичне значення... Надалі, ми передбачаємо передачу вокзалу в концесію. Це може бути і муніципальна концесія, якщо місто матиме гроші, може бути приватний інвестор", - цитує прес-служба Омеляна.

У повідомленні з посиланням на міністра зазначається, що першочерговими кроками в розвитку столичного залізничного вокзалу мають стати вирішення питань стихійної торгівлі, паркування та безпеки.

«Торговельні майданчики, зали очікування, паркування - все це має бути приведено в порядок, до єдиного естетичного стилю. Окрема тема - боротьба з кишеньковими злодіями і загальна безпека пасажирів», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2018 року Мінінфраструктури за результатами переговорів з "Укрзалізницею" визначило залізничний вокзал Миколаєва можливим об'єктом концесії в форматі державно-приватного партнерства.

До цього, у квітні керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявляв, що багато вокзалів збиткові і компанія витрачає до 500 млн грн на їх утримання. У зв'язку з цим «Укрзалізниця» заявила про намір до кінця 2018 року об'єднати всю мережу вокзалів в одну компанію для передачі вокзалів в концесію.