НАБУ збільшило кількість підозрюваних у заволодінні 93 млн грн «Укрзалізниці» / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) збільшило кількість підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом заволодіння 93,27 млн грн акціонерної компанії «Укрзалізниця» до восьми осіб. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Читайте такожПоліція розслідує розкрадання 20 мільйонів під час будівництва експреса до "Борисполя"

«Загальна кількість підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом заволодіння 93,27 млн грн «Укрзалізниці» становить вісім осіб, з яких двоє людей є помічниками одного з народних депутатів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними прес-служби, крім сімох підозрюваних, про яких НАБУ повідомило раніше, повідомлено про підозру помічнику одного з народних депутатів України, колишньому посадовцю «Укрзалізниці».

За версією слідства, ця особа є організатором корупційної схеми та її виконавцем.

«Оскільки в ході розслідування отримано відомості, що особа, яку підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину, переховується від слідства, 23 січня 2019 року її оголошено в розшук», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили сімом особам про підозру в заволодінні 93,27 млн грн акціонерної компанії «Укрзалізниця». Зокрема, йдеться про голову правління - генерального директора виробника стрілочної продукції; першого заступника генерального директора виробника стрілочної продукції; засновника - директора фіктивної компанії-переможця торгів; директора компанії-посередника; трьох співробітників філії «Укрзалізниці» - Центр забезпечення виробництва.

Також, Національне антикорупційне бюро і Служба безпеки України розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи «Укрзалізниці» та компанії братів Дубневичів.

Зокрема, більше року НАБУ проводить розслідування стосовно високопосадовців «Укрзалізниці», які в обхід системи закупівель Prozorro через підвідомче підприємство «Коростенський завод залізобетонних шпал» закуповували продукцію за завищеними цінами у фірм, що належать Дубневичам, в результаті чого залізниці було завдано збитків на 26 млн грн. На початку квітня НАБУ провело обшук в офісах компаній, які належать братам Дубневичам, однак про результати обшуку нічого не відомо.

Раніше в інтерв'ю УНІАН директор компанії «АТ Механіка» Віталій Руденко заявляв, що менеджмент «Укрзалізниці» з 2005 року не допускає його компанію до тендерів, використовуючи різні хитрощі. Крім того, багато високопосадовців «Укрзалізниці» є помічниками Дубневичів.