Call-центр працює щоденно з 9.00 до 21.00 / фото УНІАН

Державна фіскальна служба відкрила телефонну "гарячу лінію" для надання інформації щодо цін на авто з іноземною реєстрацією, повідомляє прес-служба ДФС.

Читайте такожЖурналісти дізналися, скільки коштують послуги з розмитнення "евроблях"

«На виконання доручення президента України, Державна фіскальна служба запустила багатоканальну телефонну «гарячу лінію» щодо цінової інформації на транспортні засоби, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і які перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Для отримання консультації зацікавлені особи повинні надати дані щодо року випуску авто і його VIN-код.

Як зазначається, call-центр працює щоденно з 9.00 до 21.00 синхронно з відділами митного оформлення митниць ДФС. Телефон call-центру: (044) 481-19-61.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України прогнозує збільшення кількості розмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією на пільгових умовах до 250-300 тисяч.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено запровадження базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 ставки для розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону.

До прийняття законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.