Ілюстрація REUTERS

Норвегія збирається встановити в своїй столиці Осло швидкісні зарядні станції для бездротової (індукційної) зарядки таксі. Проект буде здійснено компаніями Fortum і Momentum Dynamics спільно з міською владою Осло.

Читайте такожВ Україні зростає попит на електрокари: найпопулярніші моделі

Зарядні майданчики встановлять на парковках і майданчиках, де таксі найчастіше очікують своїх клієнтів — тобто поблизу Центрального вокзалу і великих торгових центрів, пише itc.ua.

Відео дня

Електромобілі таксі знадобиться оснастити прийомними індукційними блоками, при цьому зарядка батарей розпочнеться автоматично, варто таксі зайняти спеціальний майданчик. Автори проекту зазначають, що обладнання дозволить отримати потужність заряду до 75 кВт.

Раніше влада Осло взяла на себе зобов'язання зробити всі автомобілі таксі електричними вже до 2023 року. У даний момент учасники проекту запрошують до співпраці автовиробників, які готові надати електромобілі, які підходять під ці вимоги.

Зазначимо, що за підсумками 2018 року в Норвегії було зареєстровано близько 200 тис. електромобілів, при цьому 160 тис. електромобілів було придбано новими і тільки 40 тис. — вживаними, тобто частка нових автомобілів в Норвегії становить 80%. У структурі продажів нових легкових автомобілів в Норвегії електромобілі зайняли частку у 31,2% (для порівняння, в США той же показник становив 1,2%), тобто кожен третій придбаний автомобіль був електричним, а найпопулярнішими моделями стали Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, BMW i3, Tesla Model S і Kia Soul EV.