Ілюстрація REUTERS

Японський автоконцерн Toyota викладе в безкоштовний доступ свої патенти на технології гібридних автомобілів, яких налічується майже 24 тисячі.

Читайте такожSuzuki і Toyota спільно розроблятимуть автомобілі: деталі партнерства

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на заяву виконавчого віце-президента компанії Шігекі Тераші.

Відео дня

Зазначається, що своє рішення компанія пояснює бажанням розширити використання транспортних засобів з низьким рівнем викидів до того, як світова автопромисловість перейде на електромобілі.

"Виходячи з великої кількості запитів про системи електрифікації авто, які ми отримуємо від компаній, які визнають необхідність популяризації гібридних та інших технологій електромобілів, зараз саме час для співпраці", - зазначив Тераші.

Перший у світі серійний гібридний автомобіль Toyota Prius створила в 1997 році та продала понад 13 мільйонів авто з цією технологією. Вона включає в себе звичайний бензиновий двигун і електричний, що дозволяє економити паливо.

Автомобілі Toyota становлять понад 80% ринку гібридів. Вони стають актуальними у світлі посилення норм щодо викидів вуглецю у світі, тоді як перехід на повністю електричні автомобілі вимагає часу через високу вартість акумуляторів.

Toyota вважає, що її "гібриди", паливна ефективність яких приблизно удвічі вища, ніж у бензинових автомобілів, є економічно ефективною альтернативою електрокарів через їх нижчу вартість та відсутність необхідності в зарядної інфраструктури. Компанія також робить ставку на автомобілі на водневих паливних елементах з нульовим рівнем викидів.