Причиною стало узгоджене підняття цін на паливо на АЗС у 2017 році / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував мережі ОККО, WOG і SOCAR на більш ніж 77 мільйонів гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку нафтопродуктів протягом 2017 року.

Читайте такожАМКУ відкрив справу проти трьох мобільних операторів через скорочення дії тарифів до 4 тижнів

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв.

Відео дня

"Після рішення АМКУ від листопада 2016 року більше не маємо ситуацію, коли половина ринку тримає одну штучно завищену ціну, яку "визначали" так звані "лідери ринку". Рішення 2016 року по трьох відповідачів з шести було підтримано усіма ланками судової системи. Процеси по трьох іншим відповідачам, які, до речі, є відповідачами у сьогоднішньому рішенні, все ще тривають", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, у січні 2016 року АМКУ почав розслідування можливих антиконкурентних узгоджених дій операторів ринку світлих нафтопродуктів у 2013-2016 роках. 20 травня, після звернення народних депутатів, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що синхронні дії трейдерів можуть мати ознаки змови з регулювання цін, а саме зростання цін на багатьох АЗС відбувається синхронно. 23 травня Антимонопольний комітет України завершив розслідування щодо наявності антиконкурентних узгоджених дій при встановленні роздрібних цін на пальне, за результатами якого виявив порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У жовтні 2016 року Антимонопольний комітет оштрафував операторів ринку нафтопродуктів, які є власниками мереж АЗС під брендом ОККО, "Паралель", WOG, AMIC, SOCAR, Shell, на 204,3 мільйона гривень за узгоджені дії при формуванні роздрібних цін на паливо у 2013-2016 роках.