Всього буде випущено 45 подібних автомобілів / фото Ford

Ford напередодні Фестивалю швидкості в британському Гудвуді представив трековую модифікацію суперкара GT, що отримала назву MK II.

Читайте такожFord показав новий компактний кросовер (фото)

У компанії відзначили, що автомобіль був розроблений «без урахування правил та обмежень, встановлених гоночними змаганнями», пише Autonews.

Відео дня

Суперкар отримав пророблене аеродинамічне «оперення», що істотно підвищує притискну силу. До його складу увійшло нове заднє антикрило з двома секціями, збільшені передній спліттер, додаткові елементи на крилах, а також інший задній дифузор і масивний повітрозабірник на даху.

Конструкція автомобіля стала легшою майже на 100 кілограмів. Ford GT MK II укомплектували амортизаторами DSSV, карбон-керамічними гальмівними механізмами та покришками Michelin Pilot Sport GT.

Ford GT MK II оснащений модернізованим 3,5-літровим двигуном V6 з двома турбінами, що розвиває понад 700 кінських сил. Це на 50 сил більше за віддачу моторами «цивільного» автомобіля і на 200 сил могутніше за гоночну версію GTE. В агрегаті застосували збільшені повітряні радіатори та систему вприскування води для покращення терморегулювання.

Всього буде випущено 45 подібних автомобілів. Вартість екстремального трекового суперкара становитиме 1,2 млн доларів.