Електричний Volvo XC40 презентують вже у жовтні / фото Volvo

Компанія Volvo опублікувала тизери свого першого електричного автомобіля - "зеленої" версії кросовера XC40. Електрокар, який отримає багажне відділення спереду, дебютує 16 жовтня.

Читайте такожMercedes відмовляється від розробки двигунів внутрішнього згоряння

Про це повідомляє портал Аutonews.ru.

Відео дня

Як зазначили в компанії, у зв'язку з відсутністю двигуна внутрішнього згоряння автомобілю не потрібна радіаторна решітка, як і патрубки випуску ззаду. Крім того, відмова від ДВЗ дозволив дизайнерам додати додатковий багажний відсік в передній частині автомобіля об'ємом приблизно 30 літрів. Для автомобіля буде доступно вісім різних кольорів кузова, а також колісні диски діаметром 19 та 20 дюймів.

фото Volvo

Раніше в Volvo зазначили, що електричний XC40 стане одним з найбезпечніших автомобілів у світі завдяки особливій посиленої конструкції та нижчому центру тяжіння. Задня частина кузова буде зміцнена завдяки електричному агрегату, інтегрованому в каркас заради оптимального розподілу сил, які діють під час зіткнення. Це зможе мінімізувати ризик отримання серйозних травм людьми, що знаходяться в кабіні.

Нарешті, електричний Volvo XC40 отримає новітній комплекс електронних активних систем безпеки, що працюють на базі низки радарів, камер та ультразвукових сенсорів.

фото Volvo

У кросовера Volvo XC40 вже є модифікація з гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки акумуляторів від побутової електромережі. Силова установка, як і модульне шасі CMA, була розроблена спільними зусиллями інженерів Volvo і китайської компанії Geely. До її складу увійшов 1,5-літровий трициліндровий 180-сильний бензиновий турбомотор і електричний двигун потужністю 75 кінських сил. В сумі агрегати видають 250 сил і 400 Н·м крутного моменту.