В Україні побудують платні дороги / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підписало меморандум про співпрацю з китайською компанією Poly Changda Engineering Co. Ltd в рамках реалізації першої черги будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва - «Транспортне сполучення між М-05 Київ-Одеса і М-06 Київ-Чоп».

Читайте такожКабмін розраховує за п'ять років відновити до 24 тисяч кілометрів доріг

Як повідомили в прес-службі Міністерстві інфраструктури, приступити до будівництва планується з наступного року.

Відео дня

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, підписання меморандуму є важливим етапом співпраці для початку будівництва кільцевої дороги навколо Києва.

«В Україні ще не було досвіду концесійних доріг, тому дуже важливо починати такі проекти саме з великими надійними стратегічними партнерами. Я щиро вірю, що наш спільний досвід буде позитивний, ми зможемо швидко завершити всі необхідні підготовчі техніко-економічні розрахунки, а з наступного року приступити до будівництва», - цитує прес-служба Криклія.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінінфраструктури повідомляло, що проектно-кошторисна документація перших двох черг будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва (ВКАД) готова на 90%, а до кінця цього року буде завершена.

Загальна довжина нової кільцевої дороги становитиме близько 200 кілометрів. Дорога проходитиме через такі населені пункти: Ворзель, Глеваху, Українку, Бориспіль і Старі Петрівці.

27 лютого 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва й експлуатації автомобільних доріг» (реєстраційний номер 6766), яким дозволяється будувати й експлуатувати в Україні автомобільні дороги на умовах концесійного договору.