Ілюстрація REUTERS

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейський банк реконструкції та розвитку нададуть Україні фінансування у розмірі до 900 млн євро на відновлення ділянок траси Київ-Одеса М05, яка є частиною міжнародного транспортного коридору, в Кіровоградській, Миколаївській, Одеській і Черкаській областях, а також на будівництво північного обходу міста Львів.

Читайте такожВ Україні наступного року планують відновити близько 4 тисяч кілометрів доріг

Як повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов у соцмережі Facebook, відповідний меморандум про взаєморозуміння був підписаний прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком та президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті в рамках саміту для країн Східного партнерства в Лондоні.

Відео дня

«ЄБРР надасть фінансування на розвиток ключової транспортної інфраструктури і збільшення транзитного потенціалу України. Кошти будуть надані на відновлення ділянок траси М05, яка є частиною IX міжнародного транспортного коридору, в Кіровоградській, Миколаївській, Одеській і Черкаській областях. Також передбачається фінансування будівництва північного обходу міста Львів, частини міжнародних транспортних коридорів III і V », - написав він.

Усов зазначив, що програму фінансування у розмірі до 900 млн євро буде співфінансувати ЄІБ.

У прес-службі ЄБРР повідомили, що ці проекти буде виконувати Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор).

«В рамках проектів ЄБРР також буде підтримувати посилення корпоративного управління і боротьби з корупцією в агентстві, реформування українського дорожнього сектору та реалізацію заходів з підвищення дорожньої безпеки», - йдеться в повідомленні банку.

Зазначається, що попередніми умовами надання фінансування ЄБРР є успішне завершення всього процесу аналізу проектів, включаючи техніко-економічні обгрунтування і оцінку впливів на навколишнє середовище, а також остаточне затвердження цих проектів Радою директорів банку.

У прес-службі підкреслили, що географічне розташування України дозволяє їй бути сполучною ланкою як між сходом і заходом, так і між північчю і півднем.

«Порти Одеської області є одними з найактивніших торгових зон у басейні Чорного моря, через які рухаються значні обсяги імпорту та експорту, тоді як Львів, розташований біля кордону з Угорщиною і Польщею, повинен отримати вигоду від реалізації Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 300 млн євро кредиту для фінансування регіональних доріг.