Бланки дозволів будуть передані Україні в максимально стислі строки / фото УНІАН

Україна домовилася з Казахстаном про надання українським вантажоперевізникам додаткових 800 транзитних дозволів і 200 універсальних дозволів на здійснення автомобільних перевезень.

Читайте такожУкраїна готова до лібералізації автоперевезень з Туреччиною вже з 2020 року

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Відео дня

"Відбулася відеоконференція з представниками Міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан. За результатами зустрічі українські перевізники отримають додатково 800 транзитних дозволів і 200 універсальних дозволів на автомобільні перевезення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що казахська сторона запевнила, що бланки дозволів будуть передані в максимально стислі строки шляхом передачі дипломатичними каналами.

"Розуміючи тенденцію до збільшення кількості перевезень у напрямку Казахстану і транзитом через її територію, сторони домовилися продовжити діалог на черговому засіданні українсько-казахської змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень на початку 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Україна домовилася з Польщею про надання українським вантажоперевізникам 5 тисяч додаткових дозволів на здійснення автомобільних перевезень через територію Польщі у 2019 році.

Останні роки Україна відчуває дефіцит польських дозволів на автомобільні вантажні перевезення.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що дефіцит дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення через територію Польщі для українських перевізників пов'язаний з діями окремих людей в Польщі.