«Укрзалізниця» і China Railway підписали меморандум про співпрацю / фото УНІАН

Держкомпанія «Укрзалізниця» і китайська залізнична будівельна корпорація China Railway Construction Corporation (CRСC) підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю.

Читайте також"Укрзалізниця" купила у депутата кондиціонери в п'ять разів дорожче за звичайні - ЗМІ

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, меморандум підписали голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов, член правління Ремігіуш Пашкевич і заступник генерального директора CRCC Ванг Хонгвей.

Відео дня

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, підписання меморандуму є важливим етапом співпраці для розвитку залізничного сполучення в напрямку Україна - КНР, залучення китайських партнерів для модернізації української залізниці й реалізації транзитного потенціалу України в поєднанні ЄС - КНР.

«Ми раді вітати початок співпраці найбільших державних залізничних компаній України і Китаю. Той факт, що китайська корпорація вирішила відкрити в Україні представництво і підписати меморандум про стратегічну співпрацю свідчить про те, що економічна ситуація в Україні змінюється, покращується інвестиційний клімат і найбільші іноземні технологічні та виробничі гіганти зацікавлені працювати на українському ринку», - цитує прес-служба Криклія.

Міністр інфраструктури зауважив, що Україна розраховує перезапустити й активізувати участь у проектах «Один пояс - один шлях», що дасть змогу повною мірою реалізувати транзитний потенціал в континентальному вантажному товарному обороті.

«Ми хочемо знайти таку форму і формулу участі України в цьому багатосторонньому проекті, щоб модель win-win, тобто взаємний виграш сторін був максимально реалізований», - заявив Криклій.

Як повідомляв УНІАН, в 2018 році «Укрзалізниця» підписала меморандуми про співпрацю з компаніями-виробниками залізничного транспорту французькою Alstom і китайською CRRC про придбання електровозів.