Україна співпрацюватиме з Deutsche Bahn / фото facebook/PMHoncharuk

Міністерство інфраструктури України і найбільший залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає надання послуг з реформування управлінських механізмів державної компанії «Укрзалізниця».

Читайте такожКитайська China Railway підписала меморандум з УЗ і вирішила відкрити представництво в Україні

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

«Цей альянс – це логічне продовження плану реструктуризації «Укрзалізниці», яку анонсував президент Володимир Зеленський у вересні 2019 року. Упевнений, що застосування досвіду найбільш успішної європейської залізничної компанії підвищить ефективність і якість залізничних перевезень в Україні», - написав прем'єр.

При цьому він додав, що співпраця не передбачає втрату контролю держави над компанією, оскільки німецькі фахівці будуть працювати над реформуванням управлінських механізмів «Укрзалізниці».

«Тому одразу відкидаю всі чутки – про продаж або оренду такого стратегічно важливого державного об'єкта, як «Укрзалізниця», мова не йде. Розраховую, що німецька операційна ефективність і нульова терпимість до корупції стануть базою для зміни ситуації в «Укрзалізниці», - зазначив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня минулого року президент України Володимир Зеленський під час спільної наради за участю депутатів і правоохоронних органів дав розпорядження Кабінету міністрів до кінця 2019 року підготувати план реструктуризації «Укрзалізниці» з метою підвищення прозорості та ефективності її діяльності. Відповідальними за підготовку плану він призначив прем'єр-міністра Олексія Гончарука та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Спавка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.