Ілюстрація REUTERS

Tesla почне поставки нового електричного кросовера Model Y набагато раніше запланованого терміну: американці побачать його вже в лютому.

Читайте такожКапіталізація Tesla вперше перевищила $100 мільярдів

Хоча раніше компанія Tesla випускала всі моделі з великою затримкою, новий електрокросовер Model Y вперше вийде на ринок не просто вчасно, а раніше обіцяного терміну, пише motor.ru.

Відео дня

Як повідомляє видання Teslarati, в США клієнти зовсім скоро отримають свої нові електрокросовери — перші поставки заплановані вже на лютий нинішнього року. Раніше в Tesla планували почати випуск Model Y восени 2020 року, потім старт виробництва перенесли на літо, а тепер терміни черговий раз переглянули.

Поставки клієнтам повинні почати з найдорожчої версії Model Y Performance. У США такий електрокросовер Tesla коштуватиме 61 тисячу доларів, а пізніше з'являться і доступніші версії.

Найпростішу модифікацію електромобіля Model Y Standard з акумулятором меншої ємності оцінили в 39 тисяч доларів. Експерти прогнозують деяке падіння продаж седана Model 3 через вихід компактного кросовера і пов'язану з цим внутрішню конкуренцію.