Ярославський заявив, що в цьому році буде розпочато будівництво терміналу в аеропорту Дніпро

Група DCH Олександра Ярославського планує цього року зайти на український ринок будівництва та ремонту доріг, а також почати будівництво терміналу в аеропорту Дніпро.

Про це Ярославський повідомив у коментарі журналістам після прес-конференції "Дороги UA 2020".

«Дивлячись на стан наших доріг, я вирішив, що DCH братиме участь у дорожньому будівництві. Ми будемо брати участь у тендерах. Як мінімум у Дніпропетровській і Харківській області. У DCH буде підрозділ, який буде залучати партнерів», - сказав він.

Відео дня

Ярославський зазначив, що DCH у цьому році зможе освоїти дорожнє будівництво на 100-300 млн доларів.

«У нас немає своєї дорожньої техніки, тому будемо залучати когось в кооперацію.

DCH має досвід в інфраструктурних проектах, тому нам потрібне лише фінансування з боку уряду. Я думаю, в цьому році ми зможемо освоїти дорожнє будівництво на 100-300 млн доларів. Вважайте, що 1 млн доларів – це один кілометр дороги. Ми готові приступити до будівництва доріг у цьому році», - зазначив він.

Читайте такожЯрославський готовий інвестувати $100 мільйонів у будівництво нового аеропорту в Донецьку

Також, Ярославський заявив, що в цьому році буде розпочато будівництво терміналу в аеропорту Дніпро.

«Зараз триває тендер з вибору проективної злітної смуги. Я буду будувати аеровокзальний комплекс. Це моя приватна інвестиція. Тому я сам буду проектувати і будувати. Я вже обрав проектантів. Це будуть ті, хто проектував харківський аеропорт - Аirport consulting Vienna і наші харківські проектанти. Тому в цьому році буде розпочато будівництво терміналу, і я сподіваюся, що будівництво злітної смуги почнеться в цьому році», - зазначив він.

При цьому Ярославський зазначив, що звернувся до прем'єр-міністра з проханням прискорити будівництво злітної смуги.

«Вже утретє зривається тендер на вибір проектувальника на злітно-посадкову смугу в аеропорту Дніпро. Сьогодні я звернувся до прем'єр-міністра з проханням закликати до дисципліни держоргани, які повинні обрати проектувальника», - сказав він.

Група DCH планує цього року взятися за будівництво доріг і терміналу в аеропорту Дніпро

Як повідомляв УНІАН, Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") має намір залучити 20 млрд грн на ремонт 5 тисяч кілометрів українських доріг у цьому році.

Олександр Ярославський - президент фінансово-промислової групи DCH, до активів якої належать, зокрема, Дніпровський металургійний завод і комбінат «Суха Балка».

Група DCH відома створенням одного з найбільших банків в Україні - «Укрсиббанку» і подальшим партнерством з міжнародною групою BNP Paribas до 2009 року, коли банк повністю перейшов у власність BNP Paribas.