Ілюстрація REUTERS

Компанії Toyota і Honda оголосили про продовження простою своїх заводів в Китаї у зв'язку зі спалахом епідемії, викликаної новим типом вірусу.

Читайте такожНазвані найбільші автовиробники світу: Volkswagen знову ставши першим, за ним - Toyota

Обидві компанії відновлять виробництво на території КНР не раніше 17 лютого, повідомляє Autonews з посиланням на Automotive News.

Відео дня

Вимушене продовження «канікул» і без того ускладнить ситуацію на найбільшому у світі автомобільному ринку, який продовжує показувати падіння третій рік поспіль. Аналітики LMC Automotive відзначають, що за підсумками 2020 року у зв'язку з ситуацією з коронавірусом продажі нових автомобілів у Китаї можуть скоротитися на рекордні 10% або більше.

Провінція Хубей, де знаходиться епіцентр спалаху вірусу, є четвертим за величиною автомобільним хабом в країні. Зокрема, там розташовані найбільші підприємства компаній Dongfeng Motor, Honda і General Motors.

Раніше стало відомо, що компанія Hyundai зупинила виробництво автомобілів на своїх підприємствах у Південній Кореї у зв'язку з браком китайських комплектуючих, постачання яких затримуються через спалах епідемії коронавірусу в КНР. Hyundai стала першою глобальною компанією, вимушеною призупинити випуск за межами Китаю.

Крім того, голова Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Майк Менлі заявив, що альянс може призупинити випуск автомобілів на одному зі своїх європейських підприємств у зв'язку з імовірністю затримки поставок комплектуючих з Китаю. За словами Менлі, через те, що на китайських підприємствах продовжили новорічні канікули, випуск машин на одному з заводів FCA в Європі можуть зупинити до кінця лютого або початку березня.

Новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На даний момент відомо про майже 30 тис. заражених і понад 600 загиблих. 22 січня 2020 р. в Ухані і сусідніх містах було введено карантин — влада, зокрема, зупинила громадський транспорт, а також закрила місто на в'їзд і виїзд.