Ілюстрація REUTERS

Рух товарів на кордоні України здійснюється, але можливі деякі затримки через закриття близько ста пунктів пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення відповідно до рішення Кабінету міністрів у рамках заходів, спрямованих на протидію подальшому поширенню коронавірусу в Україні.

Читайте такожПродуктовий ажіотаж: який вигляд мають магазини Європи та США на тлі коронавірусу (фоторепортаж)

Про це повідомив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов під час брифінгу про заходи щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції в країні.

Відео дня

«Щодо руху товарів, експорту, імпорту, товарів критичного імпорту, який повинен потрапляти в Україну - ситуація повністю під контролем... Ми не очікуємо будь-яких істотних проблем, проте логістика може бути дещо уповільнена, оскільки як пропускна спроможність деяких пунктів трохи нижча, ніж була раніше, до введення обмежень», - сказав Нефьодов.

Він також запевнив, що всі українські експортери зможуть вивезти свою продукцію за кордон, незважаючи на закриття ряду пунктів пропуску.

«Жодної паніки чи приводу для того, що українські експортери не зможуть вивезти свою продукцію чи що у нас буде нестача критичного імпорту, ні, це не відповідає дійсності», - наголосив голова митної служби.

Чиновник також додав, що у зв'язку з тимчасовим закриттям 94 пунктів пропуску митниця перерозподілила персонал, щоб рівномірно розділити навантаження на працюючі пункти.

Він також нагадав, що раніше у зв'язку із закриттям ряду пунктів пропуску Державна митна служба України підготувала інтерактивну карту, на якій позначено всі пункти пропуску - закриті і відкриті.

«Зараз у нас є оперативна інформація про те, що в Білорусі буде ухвалено якесь рішення щодо можливого обмеження трафіку, тому будь ласка користуйтеся картою, щоб дивитися, що відбувається», - додав Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін 14 березня на виконання рішення РНБО ухвалив рішення із 17 березня по 3 квітня закрити пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення. З 230 пунктів пропуску через державний кордон України тимчасово закрили 94.