Фото УНІАН

Україна і Туркменістан мають намір посилити співпрацю у спільній реалізації інфраструктурних проектів і обговорюють можливість відновлення прямого авіасполучення між Києвом та Ашгабатом.

Читайте такожУкраїна розраховує підписати угоду про "відкрите небо" з ЄС у 2017 році

Як повідомили в прес-службі президента України Петра Порошенка, відповідні домовленості були досягнуті в ході телефонної розмови між президентом Порошенком і переобраним на новий термін президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим.

Відео дня

«Співрозмовники досягли домовленості про проведення чергового засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва вже найближчим часом, - повідомили в прес-службі президента. - Президент Туркменістану подякував голові української держави за вагомий особистий внесок у розвиток українсько-туркменських відносин».

Як повідомляв УНІАН, Україна веде активний діалог з владою Туркменістану. Зокрема, у жовтні 2015 року відбувся офіційний візит президента Порошенка до Туркменістану, в ході якої сторони висловили взаємну зацікавленість в активізації політичного діалогу та подальшому розвитку торговельно-економічних та гуманітарних зв'язків між Україною та Туркменістаном.