Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") тимчасово закрило небо для польотів у радіусі 40 км від місця пожежі на розташованому неподалік міста Балаклія Харківської області військовому складі, де сьогодні вночі почали вибухати боєприпаси.

Читайте також"Укртрансгаз" переключає напрямки транспортування газу через вибух боєприпасів під Харковом

Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури з посиланням на заступника голови відомства Юрія Лавренюка.

Відео дня

"Украерорух" тимчасово закрив небо в радіусі 40 км від місця пожежі", - говориться в повідомленні з посиланням на Лавренюка.

З метою організації роботи та координації дій Мінінфраструктури направило на місце події першого заступника міністра Євгена Кравцова.

Як повідомляв УНІАН, у Харківській області поблизу м. Балаклія на військовому складі Міністерства оборони сьогодні вночі, 23 березня, почали вибухати боєприпаси. Проводиться евакуація населення з частини міста Балаклія та довколишніх сіл у зоні можливого ураження.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) залучено понад 350 чоловік особового складу та кілька десятків одиниць техніки, приведені в готовність резервні сили і засоби, зокрема піротехнічні розрахунки.

У ДСНС також поінформували, що рух пасажирського транспорту по залізничній станції Балаклія призупинено і організовано за резервною схемою. 

Мінінфраструктури повідомило, що персонал залізничної станції в місті Балаклія евакуйований, а за необхідності "Укрзалізниця" готова надати поїзди для евакуації населення. Однак поки що таких запитів не надходило. Поки що "Укрзалізниця" направила пожежні поїзди в Харківську область з метою локалізації пожежі.