Варшава. Польська залізнична компанія PKP Intercity оголосила тендер на купівлю 20 складів поїздів за 250 млн євро, повідомила УНІАН прес-служба компанії.

PKP Intercity визначила дедлайн для подання заявок - 29 січня 2013 року.

Компанія хоче закупити поїзди, здатні розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину, на траси Варшава-Бидгощ, Ольштин-Краків, Гдиня-Катовіце і Краків-Щечін.

Відео дня

У переможця тендеру буде 30 місяців для реалізації замовлення.

Крім поставки складів, переможець також буде зобов'язаний забезпечити їх технічне обслуговування мінімум 15 років.

"Реалізація проекту дозволить покращити комунікацію між великими містами у всій Польщі і комфорт поїздок, в тому числі для інвалідів, та зробить поїздки більш швидкими", - зазначила прес-служба компанії.

Глава правління PKP Intercity Януш Малиновський повідомив, що з 2015 року завдяки програмам модернізації рухомого складу компанія буде мати більше нових поїздів і вагонів, ніж старої генерації.

До цього часу на інвестиції в оновлення рухомого складу компанія планує спрямувати майже 1 млрд євро, частину з яких розраховує отримати в рамках програм допомоги Євросоюзу Польщі.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді польська влада затвердила програму розвитку залізничного державного холдингу Grupa РКР, до якого входить PKP Intercity, до 2016 року, що передбачає інвестиції на модернізацію цієї галузі в Польщі в обсязі 9,4 млрд дол.

Довідка УНІАН. PKP Intercity спеціалізується на перевезеннях між найбільшими містами в Польщі і в міжнародному сполученні. У минулому році перевезла майже 37 млн ​​пасажирів, отримавши збиток у розмірі близько 8,5 млн дол.

У минулому році компанія із урахуванням довжини трас, на які перевозилися пасажири, зайняла перше місце в країні з майже 46% часткою, а за кількістю пасажирів - четверте - з 14% часткою.