Літак Ан-26 / фото ngu.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив призупинити польоти літаків, аналогічних Ан-26, який зазнав катастрофи на Харківщині.

Про це заступник керівника Офісу глави держави Олег Татаров заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте такожЗеленський прибув на місце катастрофи Ан-26 на Харківщині: вимагає оперативного розслідування (фото, відео)

«Президент дав доручення призупинити будь-які польоти із залученням аналогічних літаків до з'ясування причин трагедії. І міністр оборони, і керівник Генерального штабу доручення вже почали виконувати», - сказав він.

Татаров зазначив, що в Україні не виконуватимуть польоти на таких літаках, доки не будуть встановлені причини катастрофи Ан-26 поблизу Чугуєва.

«Правоохоронні органи зараз активізують перевірку всіх оборонних контрактів, посилять контроль за розслідуванням всіх злочинів в оборонній сфері, які пов’язані із закупівлею військової техніки та її обслуговуванням», - зауважив заступник керівника президентського офісу.

Падіння Ан-26 під Харковом: новини на 26 вересня

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • На борту літака Ан-26 перебували 27 осіб. На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні – ще одного. Тривають пошуки ще двох. Двох осіб з травмами було госпіталізовано. Вранці один з госпіталізованих помер.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • На місці падіння літака вже знайдено бортові самописці.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.
  • Станом на 12:15 на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні).
  • Президент Володимир Зеленський оголосив сьогодні в Україні день жалоби для вшанування пам'яті загиблих льотчиків і курсантів.