Chevrolet почне продавати комплекти eCrate для переробки авто на електрокари / фото Chevrolet

Американський автовиробник Chevrolet (частина General Motors) допрацював свій проект eCrate до стадії серійного випуску.

Читайте такожУ Європі продали електрокарів більше, ніж дизельних авто (Інфографіка)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Починаючи з другої половини 2011 року всі охочі зможуть придбати комплект для переробки свого ДВС-автомобіля на електромобіль і встановити його в авторизованих сервісах. Як приклад такої модернізації інженери підрозділу Chevrolet Performance представили позашляховик Chevrolet K5 Blazer 1977 року", - йдеться в повідомленні.

фото Chevrolet

При створенні Chevrolet K5 Blazer-E інженери вилучили 6,5-літровий двигун V8 потужністю 175 к. с., трьохшвидкісний автомат, паливну і вихлопну системи та встановили на їх місце електродвигун, батарею та інші необхідні для електромобіля компоненти.

За словами творців, близько 90% нових систем - це заводські компоненти Chevrolet Bolt EV. У підсумку позашляховик отримав електродвигун з потужністю 200 к.с. і крутним моментом 360 Нм, а також батарею на 60 кВт-год (400 В) з рідинним охолодженням.

фото Chevrolet

Фахівці Chevrolet Performance заявили, що планують розширити лінійку рішень eCrate конфігураціями з електродвигунами різної потужності та батареями різного об'єму, які будуть підходити для трансформації різнопланових ДВС-моделей. У перспективі в подібні комплекти будуть входити нові модульні батареї Ultium.