За словами Кубракова, вартість встановлення однієї системи трохи перевищує 1 млн дол. / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Міністерство інфраструктури планує цього року встановити близько 50 систем "зважування в русі" (Weigh-in-Motion) по всій країні.

Про це під час засідання Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад повідомив глава міністерства Олександр Кубраков.

Читайте такожРада ухвалила закон про автофіксацію перевантажень: за що і на яку суму штрафуватимуть

Відео дня

"Було встановлено "Укравтодором" минулого року 25 комплексів, ще 25 встановило окреме підприємство Міністерства інфраструктури. Загалом - 50. Цього року ми встановлюємо приблизно ще 50 по всій країні. Я вважаю, що якщо вони всі будуть працюючі, то навіть цієї кількості буде достатньо, щоб навести порядок, тому що їх встановлюють на найбільш вузьких місцях", - сказав він.

За словами Кубракова, вартість установки однієї такої системи трохи перевищує 1 млн дол.

Боротьба Зеленського з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція і Служба безпеки України.
  • За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів і нарахували понад 54 тис.євро плати за перевантаження.
  • 9 липня 2020 року в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників та умови для відпочинку водіїв вантажівок.
  • 19 серпня 2020 року Зеленський поставив завдання провести перезавантаження "Укртрансбезпеки", а також заявив, що в Україні необхідно впровадити автоматичну систему фіксації перевезених вантажів.
  • У грудні 2020 року Криклій повідомив, що Центр обробки даних габаритно-вагового контролю Державної служби з безпеки на транспорті, необхідний для впровадження системи автоматичної фіксації порушень, вже готовий до експлуатації.
  • 2 лютого 2021 року Рада в першому читанні підтримала збільшення штрафів за перевантаження фур.
  • 3 червня 2021 року Рада прийняла закон про автофіксації перевантажень.