Артем Ковальов став головою підкомітету ВР з питань залізниці / фото УНІАН

Народний депутат, голова підкомітету з питань річкового транспорту Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури очолить підкомітет з питань залізничного транспорту.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова комітету з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кисіль.

За його словами, питання про призначення розглядалося на засіданні комітету сьогодні, 20 травня.

Відео дня

Читайте такожНародний депутат Артем Ковальов: Голландці нам на екскурсіях розповідають про судна на сонячних батареях, а ми їм показуємо дніпровські шлюзи в аварійному стані і секретні технології шлюзування за допомогою спінінга...

Ключовим завданням Ковальова на цій посаді буде законодавче реформування залізничної галузі, а також розробка та ухвалення нового закону про залізничний транспорт.

Раніше на посаді голови підкомітету з річковому транспорту нардеп став ініціатором і одним з авторів ухваленого в 2020 році закону "Про внутрішній водний транспорт", який запустив реформу річкових перевезень. Ця галузь стагнувала в Україні протягом довгих років, а закон не могли ухвалити ще з часів здобуття незалежності. Ухвалення закону призведе до здешевлення логістики для бізнесу, розвитку суднобудування, появи нових підприємств і робочих місць. Також закон дав старт залученню в галузь українських та іноземних інвестицій, а також модернізації річкової інфраструктури.