Метро Харкова змінювати роботу не буде / metro.kh.ua

У Харкові не будуть обмежувати рух транспорту через потрапляння міста до "червоної" зони карантину.

Як повідомила прес-служба мерії, про це заявив міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, зупиняти метрополітен і наземний громадський транспорт у місті не будуть.

Відео дня

"Ніяких обмежень щодо транспорту в Харкові вводитися не буде. І це не моє передвиборче гасло, а нормальне ставлення до харків'ян і забезпечення їх комфортного життя в місті", - заявив він.

Читайте такожУ Києві перевірять гуртожитки та навчальні заклади для недопущення спалахів коронавірусу

Сьогодні стало відомо, що Харків потрапив у "червону" зону карантину.

Як повідомляв УНІАН, згідно з постановою Кабінету міністрів, з 1 серпня регіони України розділені на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

Таке маркування проводиться за кількома критеріями: завантаженість ліжок в лікарнях не повинна перевищувати 50%, середня кількість тестувань має бути не менше ніж 24 тестування на 100 тис. населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування не повинен перевищувати 11%, а показник динаміки зростання випадків інфікування повинен складати не більше 10%.

Що передбачають зони карантину

У зеленій зоні діють встановлені по всій країні обмеження: носіння маски або респіратора в громадських місцях; проведення масових заходів за умови трохи більше однієї людини на 5 кв. м; кінотеатри, театри із заповненою на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

У жовтій зоні діють обмеження зеленої, а також забороняється: відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку.

Читайте такожСпалах коронавірусу в Україні: у МОЗ роз'яснили, чи закриватимуть церкви

У регіонах, маркованих як помаранчева зона, діють обмеження жовтої і забороняється: діяльність засобів розміщення (хостели, туристичні бази і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів - одна людина на 20 кв. м і не більше 100 осіб.

У червоній зоні, крім обмежень помаранчевої, забороняється: робота громадського транспорту; відвідування навчальних закладів; діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів. Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий, якщо є перевищення показників 5 днів поспіль, а повернутися в зону з кращого епідеміологічною ситуацією регіон може після поліпшення показників протягом трьох днів поспіль.