Ілюстрація REUTERS

Об'єднана компанія PSA Group (Peugeot-Citroen і Fiat Chrysler Automobiles (FCA) буде носити назву Stellantis.

Про це повідомили в FCA.

Читайте такожВ Україні зросли продажі нових авто: яким маркам віддають перевагу

Відео дня

Як назвуть

Як відзначили в компанії, корпоративною назвою нової групи буде «Stellantis».

«Peugeot S. A. (Groupe PSA) Chrysler і Fiat Automobiles N. V. (FCA) оголосили, що корпоративною назвою нової групи буде Stellantis», — заявили в FCA.

Що буде з логотипами

Завершення злиття очікується до кінця першого кварталу майбутнього року. Назви та логотипи самих брендів залишаться без змін.

Історія злиття

Наприкінці жовтня 2019 року ради директорів FCA і PSA одноголосно погодилися працювати над злиттям бізнесу, а в середині грудня 2019 року компанії підписали угоду про злиття на паритетних засадах. Передбачається, що акціонери кожної компанії будуть володіти 50% акцій нової об'єднаної групи.

Як змінювався попит

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в червні поточного року зросли у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 12% – до 7,3 тисячі одиниць.

Найпопулярнішою маркою на ринку нових легкових автомобілів в червні 2020 року стала Renault. За місяць 1155 автомобілів цієї французької марки поповнили український автопарк. Таким чином, свій червневий результат минулого року Renault поліпшила на 19%.

На другому місці з результатом 1049 реєстрацій Toyota.

Попит на нові легкові автомобілі марки Toyota в червні зменшився на 4%. Третя позиція у Kia, яка змогла збільшити продажі на 39% у порівнянні з червнем минулого року.

Результат Kia за звітний місяць - 677 зареєстрованих авто. Четверте місце в червні зайняла Skoda, в активі якої 481 авто і 29% зростання до червня минулого року. П'ятою в рейтингу стала Hyundai - 398 штук (+4%).