Незареєстрованним пільговикам доведеться зберігати квиток / фото УНІАН

З 1 липня 2020 року в Києві будуть діяти нові умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті.

Зміни стосватимуться лише тих пасажирів, які не зареєстровані в столиці. Про це повідомляє прес-служба «Київпастрансу».

Читайте такожВодіїв і контролерів транспорту Києва щодня перевіряють термометром – Київпастранс

Відео дня

З липня для пільгового проїзду в столичному громадському транспорті пасажирам, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду, доведеться:

  • купити квиток;
  • скористатися ним у транспорті;
  • зберегти квиток або чек за оплату проїзду або банківську виписку;
  • звернутися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

При цьому зареєстровані в Києві пільговики можуть і надалі користуватися громадським транспортом за рахунок коштів міського бюджету по картці киянина.

«Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, буде здійснюватися на загальних підставах. За умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування витрат на проїзд будуть здійснювати органи соціального захисту населення за місцем реєстрації особи», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомляв УНІАН, з початку 2019 році в рамках впровадження системи е-квитка у наземному транспорті Києва з допомогою валідаторів почали фіксувати проїзд пільговиків - власників «Картки киянина».

У лютому проїзд у будь-якому виді громадського транспорту столиці вже можна було оплатити за допомогою єдиного електронного квитка (Kyiv Smart Card).

Влада столиці планувала повний перехід транспорту на е-квиток з 1 листопада 2019 року, однак цей термін перенесли на 1 квітня 2020 року.

C 1 квітня 2020 року Київ перейшов на єдиний електронний квиток для оплати проїзду, оборот паперових одноразових талонів у наземному громадському транспорті міста та жетонів метрополітену було припинено.