Міністерство інфраструктури України підтримує рішення Наглядової ради АТ "Укрзалізниця" щодо рекомендації призначити новим т.в.о голови правління Олександра Камишіна.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Управлінська криза в АТ "Укрзалізниця" знаходиться у найгостріший фазі за всі роки Незалежності, стан критичної інфраструктури став предметом розгляду на засіданні РНБО. Втім, після довгих перемовин маємо нарешті погоджений усіма сторонами перелік конкретних кроків щодо виконання рішення РНБО", - повідомив голова Міністерства інфраструктури.

Відео дня

Він підкреслив, що корпоративна система в компанії має бути збережена.

"При Міністерстві інфраструктури створюється Антикризовий штаб Укрзалізниці, основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень. Роботу штабу контролюватиму я особисто", - зазначив Кубраков.

Він також подякував міжнародним партнерам, зокрема представництвам країн G7, керівництву ЄБРР, ЄІБ та Світового банку за конструктив та підтримку у досягненні цього рішення, яке було прийнято з дотриманням усіх стандартів OECD. 

За словами Кубракова, за кілька місяців Наглядова рада має запропонувати уряду кандидатуру нового постійно діючого голови правління. Міністр інфраструктури також назвав ключові завдання, які має виконати новий голова правління.

"Підняття тарифів на вантажні перевезення, без ринкових тарифів нормальний розвиток Укрзалізниці неможливий. Налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника — Енергоатома. Залучення на українських ринок міжнародних інвесторів. Закупівля нових потягів та локомотивів", - заявив Кубраков.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури повідомляв, що завдяки затвердженому Кабміном порядку проведення електричних аукціонів Укрзалізниця зможе економити кілька мільярдів гривень на рік на закупівлях електроенергії.