Tesla відкликає електрокари Model Y для програмного оновлення / REUTERS

Компанія Tesla і Національне управління безпекою руху на трасах США (NHTSA) підтвердили, що деякі автомобілі Model Y були відкликані через несправність стоп-сигналу автопричепа.

Читайте такожУкраїнці пересідають на електрокари: топ-5 популярних марок

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Компанія Tesla відкликає деякі автомобілі Model Y 2020 року, оснащені загальним заднім ліхтарем і опцією буксирувального пристрою. Помилка програмного забезпечення перешкоджає включенню стоп-сигналів причепа. Таким чином, ці автомобілі не відповідають вимогам Федерального стандарту безпеки автотранспортних засобів №108 "Ліхтарі, сітловідбивальні пристрої та пов'язане з ними обладнання". Відкликанню підлягають 2567 автомобілів Model Y, які були випущені в цьому році", - зазначає NHTSA.

Зазначається, що оскільки проблема полягала в програмній помилці, то її усунення не потребуватиме суттєвих переробок.

"Фактично, усунути проблему можна за допомогою бездротового програмного оновлення. Tesla вже випустила його і повідомить клієнтів, яких зачіпає дана проблема. При цьому нема потреби привозити автомобілі до сервісних центрів для усунення помилки. Виправлення вже міститься в оновленні прошивки 2020.36.12 і новіших версіях, які вже встановлені на більшості автомобілів Model Y", - повідомляє видання.