Апарати для оплати проїзду встановлять на всіх станціях / Фото УНІАН Володимир Гонтар

У Харківському метрополітені на станції "Держпром" 25 вересня презентували систему оплати проїзду банківськими картками.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Читайте такожВ Україні запускають єдиний електронний квиток SmartTicket

Відео дня

Зазначається, що перший апарат працюватиме на станції метро "Держпром" у тестовому режимі.

"Протягом півроку ми встановимо подібні апарати на всіх станціях. Поки планується встановлювати по одному апарату в одному вестибюлі. Ми повинні, перш за все, думати про зручність і не створювати черг, особливо в годину пік, а далі відштовхуватися від потреби", - розповів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Наземний транспорт

За його словами, поки систему запустять тільки в метро, а в подальшому, можливо, і в наземному електротранспорті.

"Старший директор" VISA " зі стратегічного партнерства і Фінтех в СНД і Південно-Східній Європі Євген Лісняк зазначив, що оплату проїзду банківськими картами впровадили в рамках розширення системи "E-ticket".

Спільно з міською Радою проект реалізували компанія "VISA", компанія-інвестор" Платіжний центр "та АТ" Ощадбанк", який обслуговує банківські транзакції. Кошти з міського бюджету витрачені не були", - йдеться в повідомленні.

Як буде зніматися оплата

Голова Харківського обласного управління АТ " Ощадбанк "Оксана Сороколіта пояснила, що для оплати проїзду пасажиру достатньо прикласти до терміналу банківську платіжну картку або мобільний телефон, який підтримує" Apple Pay"," Google Pay", та інші NFC-пристрої і дочекатися звукового та світлового сигналу. Вона зазначила, що комісія при оплаті не нараховується.

Столичне метро

  • 10 вересня 2020 року народний депутат України Олександр Дубінський запропонував три альтернативи метро на Троєщину.
  • 17 серпня мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і "lifecell" запустили 4G на шести станціях столичного метрополітену.
  • 12 березня 2020 року Київрада прийняла рішення для запуску 4G на всіх станціях метро. 
  • 5 березня 2020 року оператори "Київстар", Vodafone Україна та Lifecell запустили 4G-зв'язок на станції київського метро «Академмістечко».