У Київ приїхав потяг з сумнозвісного міста Ухань / фото ЦТС

На станцію Київ-Ліски сьогодні вранці прибув другий прямий контейнерний поїзд з Китаю.

Читайте такожВчений припустив існування COVID-19 у "сплячому" режимі ще до спалаху в Ухані

Як повідомляє «ЦТС», цього разу початковим пунктом руху складу став Ухань - з цього китайського міста в Київ контейнерний поїзд приїхав вперше.

Відео дня

Склад доставив з КНР 43 сорокафутових контейнери. У контейнерах перевозяться сульфат магнію, усіляке обладнання, алюмінієві рами, одноразові шприци, продукція легкої промисловості.

Протяжність маршруту поїзда склала 9,5 тис. км. З Уханя поїзд виїхав 16 червня. Відповідно, весь шлях він подолав за 20 діб.

"Розрахунковий час на подолання цієї відстані становить близько 15 діб. Це показник, який забезпечить конкуретність сухопутного маршруту перевезень китайського товару в Україні порівняно з іншими логістичними рішеннями. Плануємо, що поїзди з КНР будуть курсувати щотижня з подальшим збільшенням періодичності", - прокоментував в. о. голови правління АТ УЗ Іван Юрик.

За його словами, раніше по території України залізничним транспортом здійснювалися тільки транзитні перевезення вантажів в повідомленні Китай - країни Західної Європи - Китай. Зараз розглядається ще низка нових маршрутів контейнерних поїздів.

На питання журналіста про те, чому другий прямий контейнерний поїзд з Китаю зустрічають з урочистостями, на відміну від першого, в УЗ відповіли, що це була ініціатива китайської сторони, щоб символічно продемонструвати перемогу над коронавірусом в Ухані.

Перший контейнерний поїзд з Піднебесної філія "Ліски" "Укрзалізниці" прийняла 8 червня. Цей рейс був виконаний з Яньтайя.

Також була анонсована відправка 26 червня ще одного контейнерного поїзда в Київ - з Наньчану.

Нагадаємо, Китай закрив місто Ухань з 11 мільйонами жителів 23 січня, коли стало зрозуміло, що грипоподібний вірус, що з'явився там в кінці 2019 року, був заразним і потенційно смертельним. З Уханя почалася пандемія коронавірусної хвороби COVID-19.

Послаблювати карантинні обмеження в Ухані почали лише в квітні цього року.