25 000 матеріалів передано до виконавчої служби для примусового стягнення / Ілюстрація REUTERS

В Україні спостерігається високий відсоток оплати штрафів водіями, які потрапили в поле зору камери автофіксації.

Про це заявив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на прес-конференції в МВС.

Читайте такожНа українських дорогах з'являться додаткові камери для контролю водіїв (карта)

Відео дня

Прес-конференція була присвячена результатам перших 100 днів роботи автоматичної системи фото і відеофіксації порушень ПДР.

"За час роботи системи автоматичної фіксації з 1 червня 2020 року нами було винесено 833 949 постанов за результатами порушень ПДР за перевищення швидкості. За фактом складання цих постанов 645 526 вже оплачені", - зазначив Білошицький.

За словами Білошицького, 77% водіїв, що порушують правила, платять штрафи, і можна говорити про те, що це високий рівень відповідальності водіїв.

Пільговий період оплати штрафу

Він нагадав про пільговий період: якщо оплатити штраф за 10 банківських днів з моменту винесення, - оплачується половина.

Разом з тим понад 25 000 матеріалів передано до виконавчої служби для примусового стягнення в судовому порядку.

Хронологія подій

  • З 1 червня 2020 року в Україні запрацювала система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР. Камери встановлені в місті Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.
  • Система автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху мала запрацювати з 1 травня, але у зв'язку з карантином її запуск було перенесено.
  • За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, в Києві камери автофіксації за 8 хвилин зафіксували 262 випадки перевищення швидкості.
  • 30 липня з'явилася інформація про те, що на українських дорогах встановлять додаткові камери для фіксації дотримання швидкісного режиму і контролю водіїв.