Найближчим часом буде оголошено конкурс на нових членів наглядової ради / фото facebook Kravtsov. Evg

В акціонерній компанії "Укрзалізниця" (УЗ) буде оновлено наглядову раду, яка своєю чергою обере нових голову і членів правління компанії.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила народний депутат, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану "Укрзалізниці" Юлія Гришина за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром інфраструктури Олександром Кубраковим.

Читайте такожУкрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу

Відео дня

"Вже найближчим часом буде оголошено конкурс на нових членів наглядової ради "Укрзалізниці", які своєю чергою оберуть нове правління компанії", - написала вона.

Також Гришина повідомила, що генпрокурор Ірина Венедиктова взяла під особистий контроль з розслідування корупції в "Укрзалізниці".

"Переконана, що вже найближчим часом за підтримки генерального прокурора ми отримаємо нарешті очікуваний результат протидії злочинності на залізниці", - написала Гришина.

Кадрові перестановки в "Укрзалізниці"

У січні цього року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань перевірки та оцінки стану компанії "Укрзалізниця", розслідування фактів можливої бездіяльності, порушень законодавства органами управління зазначеного підприємства, які призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників.

У березні Кабінет міністрів призначив Івана Юрика тимчасово виконуючим обов'язки голови правління акціонерної компанії "Укрзалізниця". Він замінив на цій посаді Володимира Жмака, чиє звільнення було раніше погоджено Кабміном.

У квітні 2021 року тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану акціонерної компанії "Укрзалізниця" прийняла рішення звернутися до Кабінету міністрів з вимогою звільнити в.о. голови правління компанії Івана Юрика та інших членів правління у зв'язку з їх некомпетентністю.