На вантовому мосту у Запоріжжі за ніч поклали асфальт / фото facebook.com/sad.zp.com.ua

У ніч на 11 січня у Запоріжжі встановилися сприятливі погодні умови, що дозволило укласти тимчасовий шар асфальтобетонного покриття і вже навіть нанести розмітку на новозбудованому вантовому мосту через Дніпро. 

Це було необхідно, щоб рух мостом, який є флагманським проєктом програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", змогли відкрити вже найближчим часом. 

Про це у Facebook повідомила Служба автомобільних доріг у Запорізькій області.

Відео дня

"Безсонна ніч була у мостобудівників, що працюють на флагмані президентської програми "Велике будівництво" — Автотранспортній магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя. Цієї ночі вони завершили влаштування асфальтобетону на проїзній частині верхової гілки вантового мосту та нанесли дорожню розмітку", - розповіли в автодорі.

Після укладання асфальту геодезисти вже перевіряють стан мосту / фото facebook.com/sad.zp.com.ua

Роботи на мосту почалися напередодні ввечері і тривали до самого ранку.

Тимчасове покриття використовуватиметься на вантовом мосту до весни, після чого його знімуть, а замість нього покладуть основний шар гусасфальту, попередньо нанісши на плити прогонової будови гідроізоляційний шар.

Після укладання асфальту геодезисти вже перевіряють стан мосту. Одночасно продовжується монтаж декоративного освітлення його конструкцій.

"Вже незабаром вантовим мостом поїдуть перші автомобілі, і мешканці міста відчують полегшення під час руху мостами в години пік", - обіцяють в Укравтодорі.

Нагадаємо, за два роки програми "Велике будівництво" в Україні вже було збудовано та відновлено 560 мостів та штучних споруд. За два наступні роки планується відремонтувати та збудувати ще 810 мостів, серед яких нові мости у Кременчуці та Ямполі.