Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час робочої поїздки на Донбас ознайомилися з ходом будівництва автомобільної дороги державного значення Харків - Станиця Луганська, яке здійснюється в рамках Національної програми «Велике будівництво».

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Читайте такожШвейцарія виділяє 1,4 мільйона франків на очищення води для жителів Донбасу

Відео дня

Ремонтні роботи

Автодорога Сєвєродонецьк - Станиця-Луганська складається з чотирьох дорожніх ділянок. Транспортне сполучення в даний час відновлено на всіх ділянках. Також планується провести ремонтні роботи на дорогах Старобільськ - Мілове, Старобільськ - Новий Айдар, Сєвєродонецьк - КПВВ «Золоте».

Голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков продемонстрував графік будівництва автодоріг у Луганській області. В 2014-2016 роках в регіоні доріг не будували взагалі, а в 2017-2019 році було побудовано лише кілька десятків кілометрів.

«Разом з тим тільки за перше півріччя 2020 року в області збудовано та реконструйовано 130 кілометрів доріг», - повідомив Кубраков.

Хронологія подій

З 1 березня цього року в Україні стартував проект "Велике будівництво", який передбачає не тільки масштабне дорожнє будівництво, але і будівництво соціальної інфраструктури країни.

23 червня Зеленський створив Координаційну раду з реалізації програми «Велике будівництво». 8 липня 2020 року Зеленський заявив, що в наступному році в рамках програми «Велике будівництво» буде відновлено 100 культурних об'єктів.

8 липня 2020 року Зеленський заявив, що в наступному році в рамках програми «Велике будівництво» буде відновлено 100 культурних об'єктів.

Президент Володимир Зеленський доручив міністерствам і облдержадміністраціям до 1 вересня підготувати переліки об'єктів, які будуть споруджувати у рамках програми «Велике будівництво» в 2021 році.

Зараз в рамках програми «Велике будівництво» капітально реконструюється чи будується з нуля близько 600 об'єктів.