Укравтодор

30 вантажних автомобілів було задіяно у випробуваннях вантового мосту в Запоріжжі, рух верховою частиною якого планується відкрити найближчими днями. Проведені динамічні та статичні випробування є одним із завершальних етапів перед введенням в експлуатацію об'єкта, який вважається флагманським у програмі Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Фото випробувань мосту у Facebook розмістив Укравтодор.

Міст у Запоріжжі впродовж 16-ти років перебував у статусі довгобуду. Активні роботи на об'єкті розпочалися лише після того, як він став частиною програми "Велике будівництво". Наприкінці 2020 року рух вже було відкрито верховою частиною балкового мосту між островом Хортиця та Хортицьким районом Запоріжжя. Відкриття руху вантовим мостом дозволить повністю зв'язати обидва береги Дніпра.

Відео дня
Укравтодор

До складу мостового комплексу, крім вантового та балкового мостів, входять також 6 транспортних розв'язок та 27 штучних споруд. Загальна довжина всієї магістралі, включаючи мости, становить 9 км.

Під час випробувань колона вантажівок робила зупинки в контрольних точках, при цьому поведінка конструкцій мосту замірялася як під час руху автомобілів, так і під час зупинки.

Укравтодор

До проведення випробувань були залучені представники підрядника – компанії "Онур", спеціалісти незалежного технічного нагляду – австрійської компанії iC consulenten, та інженери ДП "ДерждорНДІ".

Нагадаємо, в межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" вже розпочалося будівництво ще двох великих мостів – Кременчуцького через Дніпро та Ямпільського через Дністер. Усього ж з початку "Великого будівництва" вже збудовано та відремонтовано 560 мостів, а за два наступні роки має бути відновлено ще 810.