Європарламент закликає українську владу відкрити авіаційний ринок країни / Ілюстрація REUTERS

Європейський парламент (ЄП) закликав Україну відкрити свій авіаційний ринок для європейських компаній, у тому числі лоукостів.

Про це йдеться в резолюції Європарламенту про виконання Україною Угоди про асоціацію, прийнятої європейським органом.

Читайте такожКабмін змінив програму розвитку аеропортів України

Відео дня

"Європарламент закликає українську владу відкрити авіаційний ринок країни для європейських компаній, у тому числі лоукост-компаній", - сказано в резолюції.

Крім цього, ЄП висловив підтримку планам підписання в найкоротші можливі терміни угоди між Україною та ЄС про Спільний авіаційний простір.

Що цьому передувало

За словами глави Представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, Україна і Європейський Союз підпишуть угоду про Спільний авіаційний простір найближчим часом.

Київ протягом декількох років веде переговори з ЄС про спільний авіапростір, який дозволив би українським та Європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України. Раніше підписання Угоди було неможливим через суперечку між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не мала права самостійно приймати будь-які односторонні рішення з даного питання. 31 січня 2020 року Великобританія вийшла зі складу Євросоюзу, що відкрило шлях до переговорів про підписання угоди з ЄС про «відкрите небо».