Таке рішення зменшить навантаження маршрутних таксі на автодорогу / фото УНІАН, Олексій Іванов

В рамках програми комплексного відновлення Київської області через бойові дії планується запустити трамвайне сполучення з Києва до Бучі та Гостомеля. 

"За рішенням Київської облради, програма комплексного відновлення Київщини передбачає запуск до 2027 року трамвайного сполучення "Київ – Буча – Гостомель – Блиставиця". Очікується, що це зменшить навантаження маршрутних таксі на автодорогу, що сприятиме покращенню трафіку на цій ділянці шляху", - повідомила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Також вона розкрила й житлові плани в регіоні, за яким планується відбудова 104 приватних житлових будинків, які були повністю зруйновані, а також викуп за програмою "Нова оселя" готових квартир у новобудовах Київської області для осіб, житло яких було знищено.

Відео дня

Крім того, планується відновити багатоквартирні будинки, які підлягають капітальному ремонту та демонтажу. Вона зазначила, що загалом планується відбудувати 405 будинків, з яких 352 підлягають реконструкції і 53 будуть будувати з нуля. 

Відновлення на деокупованих територій - останні новини

У травні 2023 році стартувала програма "єВідновлення", яка дає громадянам можливість отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла. 

З серпня стартував другий етап програми "єВідновлення" - українці отримали можливість подати заяву на отримання компенсації за повністю зруйноване житло. 

У грудні українці почали отримувати виплати на капітальні ремонти для тих, чиє житло було пошкоджено через російську агресію.  

Вас також можуть зацікавити новини: